T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
HATAY / SAMANDAĞ - Uzunbağ Ortaokulu

Finladiya'nın Helsinki şehrinde, 6 katılımcımız zorbalık ve siber zorbalıkla mücadele için geliştirilen KIVA programı hakkındaki kursu tamamladı.

ERASMUS+ Okul Eğitimi KA12-SCH projemiz KA122-SCH 2022-1-TR01-KA122-SCH-000077886 numaralı “Sanal Zorbalığı Durdur: Şefkati ve Hoşgörüyü Yaygınlaştır, Derinleştir ve Kelebek Etkisi Yarat” projemiz kapsamında birinci hareketliliğimizi gerçekleştirdik. Projemiz Avrupa Birliği tarafından hibelendirilmiştir

Erasmus+ Programı AB’nin eğitim, gençlik ve spor alanlarındaki hibe programıdır. Erasmus+ Ana Eylem 1 Öğrenme Hareketliliği faaliyeti altında Okul Eğitiminde Kısa Dönemli Öğrenci ve Personel Hareketliliği projeleri, okul eğitimi alanında faaliyet gösteren kuruluşların okul eğitiminden sorumlu personeline ve öğrencilerine yurt dışındaki Program Üyesi ülkelerde eğitim alma fırsatları sunar.

Finlandiya’nın Helsinki şehrinde siber zorbalık ve okul zorbalığıyla ilgili 6 öğretmen eğitim almıştır. Eğitim İngilizce dilinde olup eğitim sonunda katılım sertifikası alınmıştır. Eğitim, Finlandiya’nın Turku Üniversitesi öğretim görevlileri tarafından üretilen zorbalıkla mücadele programı olan KIVA programı hakkında eğitim almış ve Finladiya’da yapılan uygulamaları öğrenmişlerdir. Kendi okullarında yapabilecekleri etkinlikler ve uygulamalar tartışılmıştır. Öğretmenler aynı zamanda, projenin kazanımı olan yabancı dili, İngilizce pratiği yapmışlar ve kültürel etkinlikler de gerçekleştirmişlerdir.

05-12-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.12.2023 - Güncelleme: 05.12.2023 16:25 - Görüntülenme: 215
  Beğen | 0  kişi beğendi