HATAY / SAMANDAĞ - Uzunbağ Ortaokulu

UZUNBAĞ ORTAOKULU ERASMUS+ PROJESİ İLE FİNLANDİYA YOLCUSU

Uzunbağ Ortaokulu 2022 ikinci dönem Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Erasmus+ projesi olan Sch122 Kısa Dönem Öğretmen ve Öğrenci Hareketliliği alanında başvuru yapmıştır. Okulumuzun bu alanda hazırlamış olduğu ‘Sanal Zorbalığı Durdur: Şefkati ve Hoşgörüyü Yaygınlaştır, Derinleştir ve Kelebek Etkisi Yarat’ adlı projesi Ulusal Ajans tarafından hibelendirilmiştir.

23-10-2023

Erasmus+ Programı AB’nin eğitim, gençlik ve spor alanlarındaki hibe programıdır. Erasmus+ Ana Eylem 1 Öğrenme Hareketliliği faaliyeti altında Okul Eğitiminde Kısa Dönemli Öğrenci ve Personel Hareketliliği projeleri, okul eğitimi alanında faaliyet gösteren kuruluşların okul eğitiminden sorumlu personeline ve öğrencilerine yurt dışındaki Program Üyesi ülkelerde eğitim alma fırsatları sunar.

Proje 18 ay olarak planlanmış olup hem öğrenci hem de öğretmen hareketliliğini barındırmaktadır. İlk hareketlilik personel hareketliliği olup; zorbalık, siber zorbalık ve e-güvenlik üzerine eğitim almayı ve İskandinav ülkelerinde zorbalıkla mücadele yöntemi olarak kullanılan KiVa programını incelemeyi içermektedir. Kurs eğitimde dünya standardını yakalamış olan Finlandiya’da uzman eğitimcilerden İngilizce olarak alınacaktır. 6 öğretmenin katılacağı hareketlilikte hem eğitim alınacak hem de yerinde gözlem fırsatı yakalanmış olacaktır. Ayrıca proje ile hem yabancı dil pratiği sağlanacak hem de AB ülkelerindeki eğitim, kültür ve yaşam standartları hakkında bilgi edinecek ve yerinde gözlem yapma şansı yakalamış olacaktır. İkinci hareketliliğe 2 öğretmen ve 8 öğrencinin katılması planlanmıştır. Yerinde gözlem için Norveç’te KiVa programı uygulayan bir okulla iletişime geçilmiştir.

Proje hazırlığı sürerken 6 Şubat’ta meydana gelen deprem hayatı felç etmiş; dolayısıyla proje çalışmalarımızın askıya alınmasına neden olmuştur. Öğretmen hareketliliği iptal edilmek zorunda kalınmış, öğrenci hareketliliği için koşullar değişmiştir. Bütün olumsuzluklara rağmen okulumuz 2023- 2024 Eğitim-Öğretim yılında sene başı toplantısı ortak kararı ile projeyi yürütme kararı almıştır.

Proje ile hem okulda hem de ilçede moral ve motivasyon sağlamak amaçlandığı gibi bu alanda bilgi, beceri ve deneyim kazanmak ve bunları yaygınlaştırmak diğer amaçlarımız arasındadır. Projemiz çeşitli faaliyetleri barındırmaktadır. Zorbalık ve siber zorbalık konusunda toplumsal bilinç sağlamak ve var olan birikimlerden daha sistemli yararlanmak için hem okul içinde hem de okul dışında çeşitli toplantılar yapmak, uzman davet etmek, sivil toplum örgütleri ile iş birliği yaparak bu konuya dikkat çekmek, broşür hazırlamak, yarışmalar yapmak, herkesin bilgi edinebileceği ve kaynaklara rahatlıkla erişebileceği bir site hazırlamak, sanal dergi ve gazete içerikleri hazırlamak hedeflediğimiz çalışmalardan bazılarıdır.

Yayın: 23.10.2023 - Güncelleme: 23.10.2023 10:13 - Görüntülenme: 317